Hajom Step i exklusiva taklägenheter

På taket i ett synnerligen attraktivt och centralt läge på Blekingegatan på Södermalm i Stockholm pågår just nu ett unikt byggprojekt. Här växer 20 st exklusiva lägenheter fram på taket av den befintliga fastigheten. Dessa unika taklägenheter ligger högst upp på våning 6 och 7 och erbjuder en fantastisk utsikt över Södermalms hjärta.

Bakom såväl exteriör som interiör arkitektur och design står arkitektbyrån Claesson Koivisto Rune, ett av landets mest välrenommerade arkitektkontor med en etablerad plats bland de mest aktuella och prisbelönta kontoren även utanför Sveriges gränser. Till skjutdörrar och fönsterpartier har man valt Hajom Step.

”Detta är ett projekt utöver det vanliga där vi har fått stort förtroende och nästintill fria händer i designprocessen. Ovanligt och extra kul är att få möjligheten att ta projektet hela vägen från interiör till exteriör vad gäller material och utformning. Hajom Step ger oss möjligheten att skapa ett modernt och nästan extremt uttryck, med hela fasader av glas i fasadliv som löper kontinuerligt utan avbrott. På dagen framträder det extrema när solljus reflekteras i glasen, medans en annan känsla uppstår kvälls-/och nattetid då ljuset från lägenheterna lyser ut i mörkret utanför.”

Deta K Gemzell, arkitekt och projektansvarig på Claesson Koivisto Rune

IMG_4170

image001 2

IMG_4169

Dela till FacebookTweeta dettaDela till Google+Pin it