Hajom skjutpartier, historia

Hajom – Sedan 1911

Hajom har sedan 1911 levererat snickerier av högsta klass. På samma plats där resan en gång började sätter vi än i dag samman en unik produkt, våra lyft och glidskjutdörrar. Från Hajom.

Vår resa börjar med en man vid namnet Birger Andersson. En händig och noggrann hantverkare som redan i slutet av 1800-talet levererade fönster och möbler av högsta klass till den lilla ortens befolkning. Birger var företagsam – år 1911 lade han grunden till företaget Hajoms Snickeri.

Generationer följde och uppdragen varierade mellan fönster, dörrar, kök och till och med renodlade husbyggnationer. Tills år 1965. Året då tredje generationen Andersson får en briljant idé. Och skjutdörren med lyft- och glidfunktion för första gången ser dagens ljus. En konstruktion som redan då ansågs vara helt unik och enastående.

Sedan dess har vi väl förvaltat vårt arv. Vår skjutdörrskonstruktion har anpassats efter hårt nordiskt klimat och de mycket hårda kraven som ställs på ett välisolerat ytterväggsparti. Vi har också utvecklat skjutdörren med olika lösningar för bärande konstruktioner och utökat vår bredd med ett stort utbud av tillval som nätdörrar, andra träslag som mahogny, iroko, ek, teak samt aluminiumbeklädnad.

Idag kan vi från Hajom erbjuda marknadens bästa och mest omfattande lösning att skapa ett upplöst förhållande mellan inne och ute. Våra skjutdörrar finns representerade i ansedda arkitektoniska objekt, världen över.

Det hinner hända en hel del på hundra år.

 

 

Hajom skjutpartier, historia

Filmen Hajom 100


Sedan 2012 har Hajom Skjutdörrar AB varit en del av Inwido, Europas största fönsterkoncern och ett hem för regionens starkaste företag inom områdena komfort, klimat och säkerhet. Under 2019 nådde Inwido en försäljning på cirka 6,6 miljarder SEK och en rörelsemarginal på EBITA på 9,7 procent. Koncernen har totalt cirka 4 400 anställda med verksamhet i Danmark, Estland, Finland, Irland, Litauen, Norge, Polen, Rumänien, Storbritannien, Sverige och Tyskland.
Mer information om Inwido finns på www.inwido.com