×
Hajom skjutdörrar, STEP serien

Skjutdörrar – Hajom Step Series

STEP serien, skjutdörrar

Hajoms senaste innovation inom skjutdörrar, fönster och fönsterdörrar – Hajom STEP. Konstruktionen skapar ett nytt, ramlöst formspråk i modern fasadarkitektur.

Hajom är Sveriges första tillverkare av så kallat steppade produkter i fönsterbranschen. I den exklusiva serien Hajom STEP har skjutdörrar, fönster och altandörrar utvändigt utrustats med steppat glas. Steppat glas är en lösning där fönsterglaset placeras utanpå ramkonstruktionen.

Resultatet ger ett ramlöst intryck, där man även öppnar för möjligheten att placera fönster, dörrar och skjutdörrar i liv med övrig fasad.

Syftet med Hajom Step Series är att skapa en avskalad och ren utsida. Detta för komma ett steg närmre Hajoms ambition att sudda ut gränsen mellan ute och inne.

Vår idé kan liknas vid till exempel smartphones där skärmglas möter ett annat material utan synliga avgränsningar.

Hajom Step är inspirerat av bland annat den legendariske arkitekten Sigurd Lewerentz. Han är fortfarande en av Sveriges internationellt sett mest uppmärksammade arkitekter. Redan på 1960-talet planterade han sin minimalistiska vision om karmlösa fönster.

Hajom fönsterdörrar, sidoljus, överljus, STEP serien
Hajom fönsterdörrar, sidoljus, överljus, STEP serien
Hajom fönster, STEP serien
Hajom fönster, STEP serien

Partier från Hajom Step är praktiskt taget helt underhållsfria då glasinklädnaden täcker bågar och karmar utvändigt. Glasen kan också tillverkas med olika tillägg som till exempel solskydd, elektronisk dimbarhet och motordrift av skjutpartier.

I övrigt bygger Hajom Step på Hajoms beprövade och marknadsledande konstruktion där stora glasade väggytor kan utgöra en del av en bärande konstruktion.