Meadow House

Vid en av Skånes vackraste kuststräckor, mellan vindpinade hedar, vildvuxna strandängar och småskalig villabebyggelse ligger Meadow House; ett sommarhus med generösa fönsterpartier och en fasadkulör som för tankarna till sommarvarma stränder.

Specifikationer

Projekt: Meadow House
Plats: Skåne
Arkitekt: Maka Arkitektur
Trä: Meranti, oljad
Glas: solglas/laminerat
Fotograf: Markus Linderoth

Huset är uppfört med en murad väggkonstruktion och en putsad fasad både inne och ute.

Likt den klassiska murade skånska arkitekturen vittnar om en hållbarhet över tid, eftersträvade vi att skapa ett hus som kan stå i flera generationer.

På platsen ville vi skapa en låg byggnad som inordnar sig i det vindpinade kustlandskapet. Byggnadens yttre form har styrts av lokala sol- och vindförhållanden för att erbjuda lä och uteplatser som följer solens vandring.

Materialpaletten består av ett fåtal noga utvalda material som inspirerats av platsens natur och byggnadskultur - sand, puts, kalksten, patinerad zink och oljat trä. Att välja kvalitetsmaterial med lång livslängd är en viktig del i vårt hållbarhetsarbete.

Huset utformades i nära samarbete med beställaren till en plats för familj och vänner att samlas på, umgås och koppla av. I hjärtat av huset finns ett generöst socialt utrymme med kök, matplats, vardagsrum och eldstad i öppet samband. Runt om det sociala navet är separata sovrumsavdelningar och gästhus placerade.

Stora fönsterpartier ger utblickar i alla väderstreck samt öppnar upp mot flera uteplatser. De stora glasade ytorna erbjuder en möjlighet att njuta av naturens skådespel, fånga den vidsträckta utsikten och en färgsprakande solnedgång bortom havet i nordväst.

Val av fönster föll naturligt på Hajom för deras höga kvalitet och finish. Vi har jobbat med produkterna i många projekt och blir alltid lika nöjda med slutresultatet.

Tillsammans med beställaren valdes oljad Meranti för dess vackra färg, ådring och konstruktiva egenskaper. Alla partier sträcker sig upp till tak för att ytterligare sudda ut gränsen mellan ute och inne. Som ett komplement till partierna levererade Hajom även fasadpanel av Meranti.